rostade kaffebönor

Vi jobbar hantverksmässigt, hela vägen. Efter att råkaffet kommit in till oss så rostas det i en trumrost i 10-15 minuter, beroende på sort, ständigt under övervakning av den som rostar. Kärleken för råvaran och passionen för hantverket framhävs i den bryggda koppen.

Allt kaffe vi köper in kallas specialkaffe och håller högsta kvalitét. Endast de mogna kaffebären plockas för hand och under rättvisa förhållanden, något som vi lägger stor vikt på. Vi strävar efter att ha ett sortiment som är snällt för miljö och människa i alla led. De flesta av våra sorter är certifierat ekologiska via KIWA, vilket framgår på förpackningen.

Vissa gårdar och producenter vi jobbar med väljer att inte certifiera sitt kaffe men vi försäkrar oss alltid om att det är odlat schysst. Innehållet i våra blandningar kan variera över året. Det beror på att vi är ett litet rosteri som köper in mindre mängder råkaffe efter säsong. Det gör att kaffet kan smaka lite olika över året, men smakprofilerna är alltid sig lika eftersom vi skriver våra recept efter smaken och inte ursprunget.

Bönorna varierar beroende på tid och skörd helt enkelt. Det är också det som är charmen tycker vi.

Läs mer om vårt kaffe

Allt kaffe vi köper är schysst, en term vi gillar att använda. Det kallas också ”specialkaffe” vilket beskriver att det för det första håller en viss hög kvalitét, att det är odlat och skördat under goda omständigheter och att vi visar respekt till dess ursprung i hur vi hanterar kaffet.

Hållbart kaffe

Vi har goda och långsiktiga relationer med våra leverantörer och vi försöker att köpa så mycket ekologiskt certifierat som möjligt.
Vi har genom åren lärt oss att rosta kaffe både ljust och mörkt, och lagom. Oavsett hur vi rostar kaffet så ser vi alltid till framhäva kaffets karaktär och egenskap – vi rostar alltid hantverksmässigt!

Du som kund kan med andra ord känna dig trygg när du handlar våt kaffe oavsett vilken sort du väljer.

 

 

Köp vårt kaffe