Kaffebönor till Presskaffe

Till presskaffe rekommenderar vi alltid 100 % arabica kaffe och bönor till presskaffe bör alltid vara nymalda för att få bästa smaken. Många tycker att presskaffe är det absolut godaste kaffet och det är också en mycket praktisk metod att brygga kaffe på. Det är relativt enkelt att få till bra kaffe och en kaffepress är också mycket prisvärd.

Kaffebönor till bryggkaffe

Nytorgets Bryggblandning

165.00 kr
Välj alternativ

Kaffebönor till bryggkaffe

Gustavsbergs Mörka

165.00 kr
Välj alternativ
Slut i lager

Kaffebönor till bryggkaffe

Special

165.00 kr

Så brygger du presskaffe

Börja med att mala dina bönor till presskaffet, eftersom det blir bäst om kaffet är helt nymalet. Bönorna behöver inte vara grovmalda, utan finmalt kaffe passar lika bra men är det allt för finmalt finns det en risk att en del pulver smiter igenom filtret vilket gör att du får sump i din kaffekopp.

Fyll sedan din kaffepress med kaffepulvret, ungefär två kaffemått per kaffekopp brukar bli lagom eller om du har en våg så rekommenderar vi 60 gram per liter vatten. Häll sedan på hett vatten så att allt kaffe täcks, låt det stå och dra i cirka en minut, det kallas att kaffet får blomma så att aromerna från kaffet kommer fram.

Häll sedan på resten av vattnet och låt det stå och dra i cirka tre minuter, rör sedan runt och låt kaffet sjunka ner innan du börjar pressa. Pressa långsamt, det kommer att löna sig att ha tålamod. Pressa inte riktigt hela vägen ner, utan stanna en liten bit ovanför kaffet, annars finns det en risk att pulver tränger sig igenom filtret.

Vilka bönor till presskaffet passar bäst?

När det gäller bönor till presskaffe har du ett ganska stort val eftersom många bönor faktiskt gör riktigt gott presskaffe och det handlar till stor del om vilken smak på kaffet du föredrar. Ljus och mörk passar lika bra för presskaffe. 

Bland våra kaffebönor rekommenderar vi Mellan, Mörk, Nytorgets, Daterra och Special till presskaffe.