Kaffebönor till espresso

Allt vårt kaffe är premium och håller högsta kvalitet och man kan använda alla våra kaffebönor till espresso. Alla kaffebönor växer på samma ställe, det spelar ingen roll om bönan sedan ska användas till espresso eller bryggkaffe. Traditionellt har man däremot använt en mörkare rostningsgrad på espressobönor vilket gör att syrligheten tonas ned. Många gillar en syrligare smak på sin espresso och då kan en ljusare rostningsgrad, som traditionellt använts till bryggkaffe passa bra även till espresso.

Kaffebönor till bryggkaffe

Moka

165.00 kr
Välj alternativ

Kaffebönor till Espresso

Espresso

165.00 kr
Välj alternativ

Vad är espresso

Espresso är en italiensk kaffedryck som bryggs fort och under högt tryck i en espressomaskin. En del anser att creman är det viktigaste när man gör en espresso, medan andra anser att det inte är alls lika viktigt. För oss på Kersh Kafferosteri i Stockholm så är smaken det viktigaste och med hjälp av våra kaffebönor vågar vi lova att ni inte kommer bli missnöjda!

En espresso kan avnjutas precis som den är i ett litet glas, men är också grunden till flera kaffedrycker så som cappuccino och caffe latte.

En espresso är en mycket liten kaffedryck. Den bryggs under högt tryck mellan 15 – 30 sekunder beroende på sort. Använder du ett mörkare rostat kaffe kan du förvänta dig en tjock crema, förutsatt att du brygger den korrekt. Ett ljusare kaffe har en ljusare och mindre crema. Det finns inga rätt eller fel, utan det handlar mer om vad man föredrar för typ av espresso.

Så gör du den perfekta espresson

Som sagt var behöver du inga speciella espressobönor, utan du kan använda alla våra kaffebönor till espresso. Valet av bönor till espresso handlar mer om vilken smak du gillar på din espresso.

För att göra en riktigt god espresso behöver du ha en espressomaskin, och det finns många att välja på idag. Väljer du en automatisk espressomaskin behöer du bara fundera på vilken typ av bönor du vill ha. Sedan sköter maskinen själva bryggningen, du behöver bara trycka på knappen för kaffe espresso. Har du ingen espressomaskin hemma så kan du även brygga på en mokabryggare som du sätter på spisen.

Men har du en manuell espressomaskin krävs lite mer jobb, men ger dig å andra sidan också möjlighet att styra lite mer över din espresso. Här kan du experimentera med malningsgrad, bryggtid och vikt för att hitta den perfekta smaken för dig. Vi rekommenderar därför alltid att ha en våg hemma för att kunna väga kaffebönorna och de bryggda kaffet.

Ett bra grundrecept för en god espresso är att det färdigbryggt kaffe bör vara dubbelt mot det malda kaffet. Exempel: 16 gram malet kaffe ska bli 32 gram färdigbryggt kaffe på 15 till 30 sekunder.