aadel kaffe

Läs mer om Kersh Kaffe

Idéen är att rosta kaffebönor som kommer från enskilda gårdar, kooperativ eller områden där kaffebären vuxit och förädlats under schyssta omständigheter för både människorna som jobbar där men också för miljön. Rätt enkelt.

“Vi ser till att alltid använda schyssta bönor oavsett sort och finner lika stor glädje att rosta kaffet ljust som mörkt. Detta gör oss unika på marknaden.”

Vi anser att du som kund vet bäst hur du vill dricka ditt kaffe. Därför har vi flera olika rostningar och sorter för att just du ska hitta din favorit. Vi ser till att alltid använda schyssta bönor oavsett sort och finner lika stor glädje att rosta kaffet ljust som mörkt. Detta gör oss unika på marknaden.

Varje steg i processen är hantverksmässigt utförd och det är inget vi kompromissar med. Vi väljer våra bönor med omsorg och har tät kontakt med våra råkaffe-leverantörer. När tillfälle ges besöker vi gärna bönderna som odlar vårt kaffe, för att själva lära oss mer och utbyta kunskap med dem.

För att försäkra oss om att smakbilden alltid är sig lik ändrar vi på rostrecepten kontinuerligt för att svara mot varierande utbud på råkaffe-marknaden. Rostningen är mild och välutvecklad, för att undvika defekter som ett underutvecklat eller bränt kaffe. Målet är att koppen och bönan alltid ska smaka så bra som de kan!

Historien om Kersh Kaffe

Kersh Kaffe är ett kaffeföretag som ligger i Gustavsberg på Chamottevägen 8. I vår butik kan du handla kaffe, fika, äta pizza och dricka ett glas öl eller vin. Kafferosteriet grundades 2010 hemma i Aadel Kersh kök på Södermalm i Stockholm. Från sin farmor i Palestina hade han fått en liten hemmagjord kafferostare och en påse råkaffe sista gången de sågs. På gasspisen i ettan så började exprimenterandet med olika rostningar. Intresset och passionen för kaffet blev till en hobby som tillslut växte till ett företag, men vägen dit har varit lång och snårig.

En lång historia kort:

Ganska snabbt gick idéen till verklighet när Aadel startade ett café inne i Grandpas lokal på Kungsholmen där han började rosta sitt eget kaffe i en nyinköpt liten rost som kunde rosta 400 gram kaffe åt gången. Det var år 2010-2011. Intresset för kaffe ökade för var dag och Aadel bestämde sig för att satsa ännu mer på rostandet av kaffebönor.

Under våren 2011 gavs ännu en möjlighet att starta ett café på Södermalm där en ännu större kafferost fick plats i hörnet. Den här gången en elektrisk maskin som kunde rosta 1 kilo kaffe åt gången. Nu tänkte Aadel att han hade skaffat sig en stor fabrik och kunde rosta kaffe till hela Stockholm! Det är bra att han var naiv för annars hade framtiden sett annorlunda ut. Aadel var vid det här laget nybliven pappa till en pojke, bonuspappa på heltid, drev två caféer och satsade allt på en ny passion, kaffebönor! 

På grund av en skada så la Aadel ner caféet ett år senare och satsade fullt ut på att lära sig hantverket kring att rosta kaffebönor. Den här gången hade han investerat i en elektrisk rost som kunde rosta 1 kilo åt gången. Han lyckades övertyga Urban Deli Nytorget att det skulle vara ballt att ha rosten i butiken och rosta framför kunderna vilket ägarna gillade. Under åren 2011-2012 rostades allt kaffe i den lilla 1-kilos rosten på Nytorget och allt kaffe som serverades på Urban Deli kom från den lilla rosten ståendes i butiken. Än idag har vi kvar storfavoriten “Nytorgets” i vårt sortiment som har sin historia från denna tid. 

Kersh Kaffe växer 

Nu behövdes det mer plats och yta och ännu en gång en större rost. Aadels pappa hade ett garage i Stureby men ingen bil så han byggde om garaget till ett kafferosteri. Sommaren 2012 hade Aadel byggt ett eget ”rosteri” och köpt en ny större 6 kilos rost för att kunna satsa på riktigt.

Allt fler kunder började höra av sig och ville köpa Aadels kaffebönor. Under två års tid lyckades Aadel få många nya och bra kunder i Stockholm vilket visade att något var rätt. Bland våra kunder fanns både privatpersoner men även företag som köpte kaffe till kontoret.  Även personalstyrkan växte och Love anslöt till teamet, som än idag jobbar kvar. Tillslut blev även garaget för litet och en ny lokal i Gustavsberg hittades via Blocket.

2015 flyttade Aadel ut från pappas garage in i den nya stora lokalen på Värmdö. En ny 25 kilos rost köptes och företaget fick ett namn (vilket hade saknats innan): Kersh Kafferosteri. Kvar fanns även visionerna om ett kafferosteri med cafe och butik i baktankarna. 

Nu kunde företaget ta emot fler kunder och idag har Kersh Kafferosteri över 100 aktiva kunder som caféer, restauranger och kontor. Idéen var då som nu att rosta och sälja kaffe lokalt i Stockholm.

En ny lokal för Kersh Kaffe

Under 2020 fick vi möjlighet att flytta till en ny lokal i gamla porslinsfabriken i Gustavsberg. Vi hade nu äntligen hittat en lokal som inspirerade oss lika mycket som våra kunder. Äntligen hade vi hittat den! Rosteriet flyttade in och konceptet utvecklades ytterligare och utvecklades till att bli ett café, vi la till pizza på menyn och skapade en trädgårdsoas i den gamla fabriken. Här rostar vi nu kaffet på en kafferost från Giesen i en lokal med fantastisk känsla, kom förbi och njut av en härlig kaffeupplevelse. 

Kersh Kaffe drivs med hjärta, själ och passion och det må ha gått 10 år sen start men varje dag känns fortfarande som första dagen på jobbet. Det roliga med kaffe är att man lär sig nåt nytt varje dag!